28 iunie 2024

Calendar CSM Constanța / Iunie 2024 / Săptămâna 4

Calendar CSM Constanța / Iunie 2024 / Săptămâna 4

Sportivii noștri sunt angrenați în competiții naționale și internaționale în această săptămână. Avem o luptătoare la Europenele U17, din Serbia, atleții concurează pentru cât mai multe medalii la Campionatele Naționale de Seniori, iar cicliștii luptă și ei pentru podium într-o nouă etapă de Cupa României. Avem emoții și pentru cei mai mici sportivi ai clubului, spadasinele prezente la Campionatele Naționale pentru Copii, iar baschetbaliștii la Festivalul Național de Mini Baschet. Participare numeroasă avem și în competiții de kempo și șah. Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!

== Mini Baschet ==

Echipele CSM Constanța participă la Festivalul Național de MiniBaschet de la Costinești! Competiția, rezervată copiilor U12 și mai mici, se desfășoară în continuarea Festivalului Național de BabyBaschet, pe terenurile în aer liber ale bazei sportive BTT, în perioada 28 Iunie – 4 Iulie. La fete, categoria începători, sunt 45 de echipe, iar la băieți, tot începători, alte 129 de echipe! La fete, CSM Constanța evoluează în Grupa 5, alături de CSȘ Botoșani, CS Baschet Arad, LAPI Dej, ACS Admar Costinești, CSȘ1 Constanța, CSȘ Raptors Berceni, CSM 2 București, LPS Galați, iar la băieți în Grupa 3, alături de CSM Miercurea Ciuc, ABC Hoopers Ploiești, Șoimii Albi București 2, CS Ciocan Cristina Reșița, Hearth Drobeta Turnu Severin, Îngerii Băniei Craiova Alb, Genial Baschet 22 Bucurrești, CSȘ Raptors Berceni. Hai, Constanța!

== Kempo ==

Stațiunea Venus găzduiește în această săptămână un stagiu de pregătire la care vor participa cei mai valoroși sportivi de kempo din țară. De la CSM Constanța vor fi prezenți 16 sportivi, care își vor îmbogăți cunoștințele tehnico-tactice de la antrenori cu experiență, recunoscuți în lumea acestui sport. Sportivii sunt pregătiți la CSM Constanța de Daniel Asaftei, Cătălin Cășaru și Alexandru Filip. Hai, Constanța!

== Șah ==

Șahiștii clubului nostru participă, în perioada 22-30 Iunie, la Festivalul Internațional de Șah – Trofeul Litoralului, ediția a 33-a, competiție care are loc în Mamaia. 14 sportivi de la CSM Constanța concurează la categoriile U8, U10, U12 și Open general, unde printre competitori se află Darius Tuzlaru, Tiran Sonuvar, Mircea Cazan, Maria Criveanu și Radu Ciurea. Se joacă 9 runde, în sistem elvețian, 90 min. KO + 30 sec / mutare, la Open. Sportivii sunt antrenați de Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu.

== Atletism ==

În acest weekend, sâmbătă, 29 și duminică, 30 iunie, se va desfășura Campionatul Național de atletism pentru seniori, competiție programată la Cluj-Napoca. CSM Constanța va fi reprezentat de 13 atleți, care își doresc să câștige cât mai multe medalii. Printre aceștia se află Valentin Radu, David Ciolpan, Valentin Tănase, Ioana Colibășanu, Alexia Dospin, Petronela Simiuc. Antrenorii sportivilor noștri sunt Alin Larion, Elena Colibășanu, Carmen Botea și Valentin Anghel. Hai, Constanța!

== Scrimă ==

După medaliile cucerite la Cupa Farul “Memorialul Elena Buhaiev” ediția I, tinerele noastre spadasine participă la Campionatele Naționale pentru Copii, în perioada 27-29 Iunie, la București. Otilia Pescaru, medaliată cu argint la U9 copii 3, și Victoria Meleacă, bronz la U13 copii 1, în urmă cu două săptămâni, merg cu speranțe mari la competiția din Capitală, alături de celelalte spadasine de la CSM Constanța, pregătite de Mihaela Ion. Succes și… la cât mai multe medalii! Hai, Constanța!

== Ciclism ==

Cicliștii noștri iau startul în cea de-a 4-a etapă a Cupei României de Șosea, Turul Vrancei RoadBike Trophy, competiție care programează cursele cu startul în comuna Cârligele. Sâmbătă, 29 Iunie, la ora 10.00 începe tura lungă, la 10.15 tura scurtă băieți, iar la ora 10.17 tura scurtă fete. În etapa precedentă, la Turul Clujului, Mihnea Harasim a fost dublu câștigător la categoria U23, iar cadeta Brigitte Belu a luat bronzul. Șanse mari la podium are și cadetul Matei Paris. Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Filip Grigorescu. Hai, Constanța!

== Lupte ==

Orașul Novi Sad din Serbia găzduiește, în această săptămână, întrecerile Campionatului European de lupte U17. Din lotul României face parte și sportiva Diana Voiculescu de la CSM Constanța, care va concura la categoria 46 de kilograme. Tânăra luptătoare este pregătită la CSM Constanța de antrenorii Cornelius Trucmel și Alina Ivan. Hai, România! Hai, Constanța!


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din club în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi