5 septembrie 2022

CSM Constanța – CSU Neptun Constanța este campioană națională la baschet 3×3

CSM Constanța – CSU Neptun Constanța este campioană națională la baschet 3×3

CSM Constanța – CSU Neptun Constanța este campioană națională la baschet 3×3 și va reprezenta România în circuitul mondial de baschet 3×3: Dublu succes la finala Sport Arena Streetball
Finala circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball a fost câștigată la categoria Open Masculin de către CSM Constanța – CSU Neptun Constanța, echipă care a obținut astfel biletele pentru circuitul mondial, urmând să reprezinte România în Mastersul de la Utrecht, 24-25 septembrie. Turneul care a încheiat sezonul outdoor pentru baschetul 3×3 a avut loc în weekend pe platoul Universității Naționale de Apărare Carol I.

Clubul constănțean a reușit dubla, câștigând titlul de campioană atât la masculin cât și la feminin, succesele contând și pentru Campionatul Național de Baschet 3×3, organizat de către Sport Arena Streetball în parteneriat cu Federația Română de Baschet. Ambele finale au fost disputate împotriva marilor rivali de la Știința București, cele două cluburi disputându-și supremația în baschetul 3×3 românesc de-a lungul ultimelor două sezoane.

Cu un staff tehnic format din antrenorii Alexandru Olteanu și Tatiana Gallova, Alexandru Oltean (kinetoterapeut), Silviu Băiceanu (director CSU Neptun), cele două echipe ale CSM Constanța – CSU Neptun Constanța obțin un nou titlu național.

Conduși de Vlad Corpodean, care a fost desemnat Tissot MVP, cei de la Constanța au reușit un parcus fără înfrângere la turneul final, trecând în ultimul act al competiției de Știința București cu scorul de 21-17. Este pentru al doilea an consecutiv când Corpodean este ales cel mai bun jucător al finalei Sport Arena Streetball. La masculin, echipa a fost formată din Vlad Corpodean, Dani Mâinea, Mario Lazăr și Andrei Oprean, pentru Andrei Oprean fiind al doilea titlu național obținut în 3×3 dar primul încheiat pe teren, anul trecut în Arenele Romsilva tânărul jucător începând competiția pe teren și ajungând la spital, accidentat de un jucător advers.

La feminin, Constanța s-a bazat pe un lot de elită din care au făcut parte Alina Podar și Teodora Manea, două dintre jucătoarele care vor reprezenta România la Campionatele Europene de Baschet 3×3 de la Graz din weekend-ul următor, alături de Ecaterina Armanu și Denisa Fota. Podar a fost principala realizatoare a echipei, cu 22 de puncte, primind titlul de MVP-ul turneului final.
Este al doilea titlu național la feminin obținut de formația de la malul mării, după cel obținut chiar la Constanța în fața propriilor fani.

La categoria U18, juniorii Constanței au încheiat pe locul secund. Vicecampioană a României, CSM Constanța U18 i-a avut în componența sa pe: Andrei Călințaru, Mihai Călințaru, Cezar Unitu și Șerban Pușcașu, aceștia având un parcurs fără înfrângere până în finală, în care au cedat cu 12-9.

În septembrie, la Constanța, au loc finalele mondiale pentru FIBA 3×3 Nations League – circuitul mondial de tineret, respectiv FIBA 3×3 Women’s Series – circuitul mondial feminin. Evenimentul se desfășoară între 14-18 septembrie, la City Park Mall și are premii în valoare totală de 280.000 de dolari.

CSM Constanța va organiza în toamna acestui an un eveniment major din calendarul internațional al FIBA 3×3, unde fanii sunt așteptați pentru a susține naționalele de baschet 3×3 ale României!

Foto: SPORT ARENA STREETBALL / Cosmin Moței


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din baschet în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi