2 mai 2023

„Dintre sportivii de la CSM Constanța, 86 % sunt constănțeni”

„Dintre sportivii de la CSM Constanța, 86 % sunt constănțeni”

Claudia Tincu, director adjunct la CSM Constanța a fost invitată la Radio Constanța și a vorbit despre proiectul CSM Constanța.

 

Deși înființat recent, Clubul Sportiv Municipal are deja rezultate remarcabile. Este CSM, clubul constănțenilor ?

Cl. Tincu: Încă din faza de proiect, CSM Constanța a fost gândit de autorități, ca o structură sportivă, care să reunească la nivel local toate disciplinele, care până în 2021 își desfășurau activitatea sub o formă sau alta, atât sporturi de echipă, cât și individuale. Și ne-am gândit foarte mult când am inițiat acest proiect, s-au gândit autoritățile să canalizeze și o parte importantă din fonduri către sportul pentru toți. CSM Constanța promovează o nouă identitate, care dorim să devină simbol pentru orașul nostru. Astăzi, la niciun an de la activitatea sportivă propriu-zisă, (prima acțiune sportivă a fost în iulie 2022), în cadrul CSM Constanța activează 1000 de sportivi, iar dintre aceștia, 86% sunt din Constanța. Luând în considerare numai această statistică, pot spune că da, CSM Constanța este clubul constănțenilor, dar să nu uităm și emulația, care s-a creat în jurul clubului. Comunitatea este din ce în ce mai prezentă alături de sportivii noștri. Copiii și tinerii sunt interesați să vină alături de noi, fie că vor să practice un sport, fie în cadrul evenimentelor dedicate sportului pentru toți, fie ca simpli spectatori. Și asta ne bucură enorm.

Reporter: CSM Constanța la baschet feminin, iată, la prima participare a reușit să devină vicecampioană națională și va evolua în cupele europene.

Cl. Tincu: Da, așa este. CSM Constanța, echipa de fete este proaspăt vicecampioană națională și prin aceasta și-a asigurat și evoluția în cupele europene alături de echipe de tradiție din România. Cu toate că noi suntem la început, am reușit această performanță, dar bineînțeles că în sezonul următor noi dorim să aducem aurul la Constanța. Rămânând în sfera jocurilor sportive, aș vrea să menționez și echipa de handbal, care înaintea ultimei etape are deja asigurată medalia de bronz, fiind la un pas de locul doi, la numai un punct de locul secund și recent a eliminat pe Dinamo din “Cupa României”, calificându-se echipa noastră în turneul Final Four, “Cupa României” pe care noi am dori să îl organizăm la Constanța și suntem în discuții cu Federația Română de Handbal. De asemenea, rezultate importante a obținut și echipa de baschet masculin, care se află tot în premieră în top 10, echipa de volei feminin, care este calificată la turneul final pentru promovarea în Divizia A1 și volei masculin calificată în play-off. De asemenea, echipa de rugby Under-20 a încheiat turul pe locul întâi, respectiv pe locul doi la Under 18. Deci, la sporturile de echipă stăm foarte bine. La fel de bine sau și mai bine, stăm și la sporturile individuale, unde de curând, sportiva noastră Sabrina Maneca Voinea a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene desfășurate în Antalya, de altfel, singura medalie cu care delegația României s-a întors de la această competiție, la tenis de masă la tineret Campionate Europene locul întâi. Se desfășoară în Armenia, Campionatele Europene de Tineret la box, unde sportiva noastră Amalia Niță, va avea primul meci cu italianca Giulia Molinaro, cu șanse mari de clasare pe podium. De asemenea, aș vrea să evidențiez rezultatele excepționale pe care le-au obținut în această lună, la Campionatele Naționale, desfășurate la Otopeni, sportivii noștri de la secția de natație, nu mai puțin de 77 de medalii, clasând CSM Constanța în top trei pe cluburi în România, alături de Dinamo și Steaua. De asemenea, în cadrul acestei competiții de natație, patru dintre sportivii noștri au îndeplinit baremele și s-au calificat pentru Campionatele Europene de juniori și tineret.

Reporter: Foarte multe discipline sportive sunt reprezentate la Clubul Sportiv Municipal Constanța, aveți numeroase secții. Au copiii de unde să aleagă, să facă sport?

Cl. Tincu: Da. CSM Constanța are în structura sa 21 de secții pe ramură de sport, iar la două dintre ele, la baschet și volei, sunt reprezentate atât la masculin, cât și la feminin. Desigur că încercăm să susținem cât mai multe discipline sportive, atât individuale, cât și de echipă. În primul rând, atunci când un constănțean va dori să își aducă copilul la sport, vrem să ne asigurăm că putem să-i oferim opțiuni multiple. Apoi, sunt discipline, la care Constanța are o tradiție importantă, rezultate în trecut și vrem să construim mai departe, pentru că orașul nostru a fost și trebuie să devină din nou, un pol important al sportului românesc. Rămânem deschiși pe viitor și altor discipline sportive de care comunitatea constănțeană va fi interesată.

Reporter: Clubul Sportiv Municipal dorește să se implice și în baza sportivă a orașului Constanța.

Cl. Tincu: Sigur că infrastructura sportivă este unul dintre pilonii strategiei cu care noi am plecat la drum și am făcut pași importanți pentru dezvoltarea acesteia. Pe de o parte pentru preluarea bazelor sportive existente, dar care se află în acest moment în administrarea Ministerului Sportului, pe care dorim să le modernizăm cu sprijinul autorităților locale, desigur, iar pe de altă parte, ne-am implicat în dezvoltarea proiectelor, care erau deja prevăzute pentru orașul nostru, cum ar fi noua Sală Polivalentă, acolo unde ne asigurăm permanent că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a putea organiza pe viitor evenimente de nivel european și mondial.

Reporter: Sunt tot mai mulți copii, care vin să facă sport, mișcare la Clubul Sportiv Municipal Constanța.

Cl. Tincu: Există o mare deschidere către sport în orașul nostru. Foarte mulți copii vor să facă sport și asta ne bucură foarte mult. Facem toate eforturile ca pentru fiecare secție pe ramură de sport să existe o promovare adecvată, pentru ca acești sportivi, care deja activează în cadrul CSM Constanța, în marea lor majoritate constănțeni, după cum spuneam o pondere foarte mare, de 86% să devină modele pentru comunitate și în special pentru copii și tineri.

Reporter: Sala Sporturilor din Constanța este plină la meciurile echipelor de handbal, baschet, volei. Va fi un reviriment, când va fi inaugurată noua Sală Polivalentă din cartierul “Badea Cârțan” ?

Cl. Tincu: Suntem încântați, că Sala Sporturilor este animată la evenimentele sportive pe care le organizăm. Este o bucurie pentru noi, faptul că reușim, încet dar sigur, să coagulăm suporterii și iubitorii sportului în jurul tuturor sporturilor, fie că vorbim de echipa de baschet, de handbal, de volei sau de sporturi individuale. De altfel, profit de ocazie și invit toți iubitorii sportului, în luna mai, când vom organiza “Cupa României” la lupte, dar și turneul internațional “Mănușa Litoralului” în perioada 24-28 mai și invităm cât mai mulți constănțeni să fie prezenți alături de noi. Legat de Sala Polivalentă din “Badea Cârțan”, cred că trebuie ca orașul nostru să aibă un spațiu modern pentru sport în primul rând, dar și pentru alte evenimente culturale, așa cum putem vedea și în alte orașe din România. O Sală Polivalentă nouă a polarizat interesul cetățenilor și, așa cum menționam anterior, vrem să ne asigurăm că noua arenă va avea toate dotările necesare pentru a putea găzdui evenimente de top, unde comunitatea să fie prezentă.


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din club în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi