15 mai 2023

George Buricea: Aducem cupa pe care și-a dorit-o tot orașul! Andrei Talpeș: Cupa este a Constanței, a tuturor celor care ne susțin!

George Buricea: Aducem cupa pe care și-a dorit-o tot orașul! Andrei Talpeș: Cupa este a Constanței, a tuturor celor care ne susțin!

Ecourile triumfului de la Baia Mare nu se vor stinge curând. CSM Constanța a obținut una dintre cele mai frumoase victorii din istoria Cupei României la handbal masculin, după ce a făcut două victime de lux, Steaua și campioana Dinamo, a câștigat un thriller de 80 de minute cu CSU din Suceava și s-a impus meritat chiar pe terenul favoritei Minaur, în finala competiției. Până și suporterii băimăreni și adversarii ne-au aplaudat la final. Constanța a fost ECHIPA cea mai bună în ediția actuală a Cupei României. Și asta, în ciuda pierderilor suferite: Vegar, accidentat chiar contra băimărenilor în jocul de campionat, Brasseleur, accidentat în semifinala cu Suceava și Caba, eliminat incorect în prima repriză a finalei. În dimineața meciului decisiv, Chikovani a acuzat probleme stomacale, iar Susanu a trebuit să facă infiltrații din cauza unei entorse. Plus epuizarea fizică după cele 4 reprize de prelungiri ale semifinalei cu Suceava… Și, totuși…

George Buricea: Diferența s-a făcut la atitudine, sacrificiu, la puterea de concentrare, la tot ce a însemnat Constanța de-a lungul timpului. Avem o istorie în spate și asta s-a văzut pe teren. Abia așteptăm să aducem la Constanța cupa pe care și-a dorit-o tot orașul! Înainte de finală, ne-am strâns într-o cameră, am primit un clip de la Marin Vegar, un clip în care le mulțumea băieților și în care erau numai faze de când am câștigat cu Dinamo, de când și-a rupt mâna… și le-am zis… haideți să dăm ultimul strop de energie azi, așa într-un picior, cum puteți. Trebuie să murim pe teren și să dovedim că suntem cea mai bună echipă… poate că nu suntem cea mai bună echipă din Liga aceasta… dar cu siguranță suntem cea mai cu suflet și cea mai cu spirit echipă din ligă!”

Este un capăt de drum, urmează o vacanță binemeritată, dar mă gândesc deja la sezonul viitor. Vreau grupe în European League, să ne batem cu cei din Europa și să arătăm că nu suntem mai prejos!

Trofeul va ajunge în vitrina clubului. Un rezultat enorm pentru CSM Constanța, în primul său an, în care, iată, se bate la vârf în toate competițiile importante la nivel național. Un club pentru care performanța este cuvântul de ordine. Directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, a fost alături de echipă la Baia Mare.

Andrei Talpeș: Diferența s-a făcut cu inima! Băieții erau epuizați, dar au strâns din dinți și au tras. Au tras pentru CSM CONSTANȚA! Nu pot decât să fiu mândru de ei! Iată că, la mai puțin de un an de la înființare, avem rezultate atât la sporturile individuale cât și la echipe, avem trofee câștigate, avem calificări în cupe europene, la handbal și baschet feminin. Suntem o mare de sportivi și sunt foarte mândru că putem scrie istorie pentru Constanța! Vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Constanța pentru tot sprijinul acordat! Tuturor oamenilor din spatele cortinei, din backstage, celor care muncesc la contabilitate, la achiziții, la Departamentul Sport, la club. Pentru că această Cupă este și a lor. Această cupă este a Constanței, a fiecărui constănțean care ne susține și strigă la meciuri. Hai, Constanța!

Trofeul este cadoul pe care CSM Constanța îl face orașului, pentru că săptămâna aceasta sărbătorim Ziua Constanței!


Share:

Rezultate handbal:

 • Handbal05 dec.
  2023
  Sporting CP Sporting CP 34
  CSM Constanța CSM Constanța 28
 • Handbal02 dec.
  2023
  CSM Constanța CSM Constanța 36
  HC Buzău HC Buzău 32
 • Handbal28 nov.
  2023
  CSM Constanța CSM Constanța 28
  MOL Tatabánya KC MOL Tatabánya KC 25
Vezi toate rezultatele

Program CSM Constanța TV

09-dec.
15:00
, LNBF, Et. 6
Rapid București
CSM Constanța
09-dec.
17:00
, LNBM, Et. 12
CSM Focșani
CSM Constanța

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din handbal în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • Mega gym
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • Domeniile Ovidiu
  • Stirom
  • Sophie
  • Curatenie Profi
  • Zip Escort