Gimnastele CSM Constanța, prezențe pe podium în prima etapă a Campionatelor Naționale pe Echipe, la Junioare III, Nivel 6

Gimnastele CSM Constanța, prezențe pe podium în prima etapă a Campionatelor Naționale pe Echipe, la Junioare III, Nivel 6

CSM Constanța a încheiat cu o prezență pe podium prima etapă a Campionatelor Naționale pe Echipe și Individual, desfășurată în Sala Sporturilor “Simona Amânar”. Junioarele III, Nivel 6, s-au clasat pe locul 3, la echipe, prin evoluția sportivelor Anca Costan, Maria Cismaru, Ecaterina Căldăraru, Miriam Giușcă, iar la individual compus Miriam Giușcă s-a clasat pe locul al 2-lea. Fetele au concurat în cea de-a doua zi de competiție și au făcut-o foarte bine, acumulând un punctaj de 190.325 la echipe și 66.100 la invididual. Gimnastele sunt antrenate la CSM Constanța de Ana Maria Iordache și Liviu Iordache.

 

Sala Sporturilor din Constanța a fost gazda primelor competiții de nivel național pentru micile gimnaste cu vârste între 9 și 12 ani. Potrivit noului regulament al Federației Române de Gimnastică, implementat anul trecut, se concurează în două serii competiționale. 50 de sportive au luat startul, în prima zi, la Concursul Naţional – Seria competiţională B, competiție cu segment inferior de dificultate, iar în ultima zi cele mai valoroase gimnaste din țară la această categorie de vârstă au participat la Campionatul Național – Seria competițională A – etapa I. Gimnastele de la CSȘ Bârlad (Junioare III, Nivel 7), CSM Arad (Junioare III, Nivel 6), CSA Steaua (Junioare II, Nivel 5) și CS Dinamo București (Junioare II, Nivel 4) au câștigat concursul pe echipe din prima etapă a Campionatului Național al junioarelor III și II. Următoarea etapă, finala pe echipe, va avea loc în iunie. Gimnastele care au încheiat pe podium la individual au fost declarate câștigătoare de etapă. Cele mai bune dintre ele la individual compus vor lupta pentru medalii și titluri naționale în octombrie, la etapa finală a Campionatului Național. Competiția de la Constanța a dat startul unui an plin de provocări.

Angela Cacoveanu, antrenor federal gimnastică artistică feminină: Constanța ne-a primit întotdeauna cu brațele deschise! Avem susținere din partea autorităților locale și a fost un aport substanțial adus de CSM Constanța în organizarea acestei competiții. Nu putem uita nici că atât CSȘ1 cât și CS Farul ne-au fost tot timpul alături și ne-au sprijinit cu tot ce am avut nevoie pe plan local. De ani de zile revenim în Constanța cu plăcere și bucurie. Au fost 14 cluburi aliniate la start și peste 100 de copii participanți. Ne bucurăm să constatăm că au fost prezente cluburi care în anii precedenți nu au reușit să alinieze sportive în competiție, iar acum au avut chiar echipe în concurs, ceea ce este un semn bun, pentru că avem reprezentativitate la nivel național.

La Sala Sporturilor au evoluat și sportivii cu nevoi speciale, care vor reprezenta România și Clubul Sportiv Municipal Constanța la Jocurile Mondiale de Vară, Special Olympics: Ramona Jurcă (la bârnă), Raluca Păun (la paralele), Dana Gheorghișor și Thea Geantă (la sărituri). Sportivele pregătite la Asociația CS Arena Constanța de Antoanela Oltean și Florentina Ispas vor concura în luna iunie, la Berlin.


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din gimnastica-artistica în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi