12 februarie 2024

Marți, ora 19.45! CSM Constanța – Füchse Berlin, meci de zile mari la Sala Sporturilor!

Marți, ora 19.45! CSM Constanța – Füchse Berlin, meci de zile mari la Sala Sporturilor!
CSM Constanța intră în Main Round-ul EHF European League după un parcurs senzațional în grupe, cu 4 victorii în 6 meciuri, cea mai bună apărare din această fază a competiției, cu 158 de goluri primite, la egalitate cu Bjerringbro-Silkeborg și Sporting Lisabona!, dar și un atac demn de luat în seamă, în care au strălucit Aliokhin și Komogorov, fiecare cu câte 27 de goluri înscrise.
Venit în vara anului trecut la Constanța, interul dreapta bielorus Mikalai Aliokhin (26 de ani) este un marcator înnăscut, cu un braț stâng necruțător, care a adus un plus de eficacitate liniei de 9 metri atât în campionat cât și în Europa. La 33 de ani, interul stânga rus Vitaly Komogorov nu și-a pierdut pofta de gol și continuă să fie nu doar “tunarul” constant al atacului nostru, ci și omul care poate rezolva meciurile dificile, luând jocul pe cont propriu. Le urmează în clasamentul marcatorilor, cu câte 18 reușite, experimentatul pivot sârb Zoran Nikolic (33 de ani), luptătorul prin excelență care se bate cu apărările adverse, dar în egală măsură un finalizator rafinat, și compatriotul său din extrema dreaptă, Strahinja Stankovic (33 de ani), letal pe contraatac și mână sigură la 7 metri. Revelația, cu 17 goluri înscrise, este Andrei Drăgan, un centru cerebral care a demonstrat, la doar 24 de ani, că poate fi un excelent coordonator de joc, dar și jucătorul care poate destabiliza apărările adverse cu ruperi de ritm și acțiuni personale devastatoare. Ei au fost în prim-plan, dar au avut în spate o ECHIPĂ, CSM Constanța.
Deținătoarea trofeului, Füchse Berlin, singura echipă din faza grupelor cu 6 victorii în 6 meciuri, are unul dintre cele mai bune atacuri din EHF European League. Extrema stângă Tim Freihöfer (22 de ani) este principalul marcator, cu 31 de goluri, dar atenție la ”cavaleria grea” de la 9 metri! Interul dreapta danez Mathias Gidsel (25 de ani), vicecampion european și golgheterul EURO 2024, are 25 de goluri înscrise în cele 6 meciuri din grupe, și este, de departe, pericolul numărul unu pentru poarta echipei noastre. Vasile și Rusu trebuie să fie atenți și la interul stânga danez Lasse Andersson (30 de ani), care a punctat de 16 ori în grupe, la egalitate cu centrul german Nils Lichtlein (22 de ani) și extrema dreaptă Hákun West av Teigum (22 de ani), feroezul care a marcat 10 goluri Poloniei și alte 9 goluri Sloveniei la EURO 2024! Echipa antrenată de Jaron Siewert a început anul perfect: 31-29 cu Gummersbach, în sferturile Cupei Germaniei, 32-31 cu rivala Flensburg –Handewitt și 32-30 cu Hamburg, în campionat!
Iar danezii Andersson și Gidsel au fost principalii marcatori!

CSM Constanța a câștigat Grupa H, iar acum se pregătește să înfrunte doi adversari redutabili în Grupa a IV-a din Main Round, pe Füchse și Dinamo. Duelul cu berlinezii nu va fi o premieră pentru Constanța. În 2014, HCM a jucat de trei ori cu Füchse în Cupa EHF, inclusiv în finala mică a turneului Final 4 de la Berlin. Echipa germană se întoarce după zece ani la Sala Sporturilor, unde, pe 23 Februarie 2014, termina la egalitate, 31-31, cu HCM. Antrenorii George Buricea și Jaron Siewert au fost atunci adversari pe teren. Tradiția, dar și parcursul extraordinar din acest sezon, început cu victoria fabuloasă de la Granollers și continuat cu succesele repurtate în meciurile cu Tatabanya și Sporting Lisabona, sunt argumentele noastre pentru un rezultat mare. Marți seară, avem nevoie de o sală arhiplină, care să ne poarte spre victorie! Intrarea este liberă. Hai, Constanța!


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din handbal în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi