9 ianuarie 2024

Primul weekend din 2024, unul al victoriilor pentru CSM Constanța!

Primul weekend din 2024, unul al victoriilor pentru CSM Constanța!

Am debutat în noul an pe mai multe fronturi! Juniorii și seniorii clubului nostru au câștigat, cu o excepție, toate meciurile disputate în primul weekend din 2024, iar internaționalii noștri au fost prezenți cu rezultate pe măsura așteptărilor la echipele naționale care au început anul devreme. Handbaliștii au ținut steagul sus pentru România la puternicul turneu internațional Yellow Cup din Elveția, ultima verificare înainte de EURO 2024. Cinci jucători de la CSM Constanța, portarul Dan Vasile, extrema dreapta Ionuț Nistor, centrul Andrei Drăgan și interii Gabi Ilie și Liviu Caba fac parte din naționala tricoloră, care a câștigat două meciuri din trei la Winterthur, 30-23 cu Argentina lui Gaston Mourino și 29-19 cu Bosnia și Herțegovina, după 31-37 cu Elveția. Revenită în elita continentală după o pauză de 28 de ani, naționala masculină de handbal a României a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru participarea la turneul final al Campionatului European din Germania. Tricolorii vor debuta contra Austriei, pe 12 Ianuarie, de la ora 19.00, la Mannheim.

Voleibalistele CSM Constanța au câștigat un amical jucat chiar în Sala Sporturilor cu echipa națională U17 a României, din care au făcut parte și fetele noastre Alexia Ruci, Bianca Cucu și Maria Știrbu, în timp ce voleibaliștii nu au putut produce surpriza acasă în restanța cu campionii de la Arcada Galați, în fața cărora au cedat, scor 0-3. Pentru echipa antrenată de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală au evoluat: Dinculescu 9 puncte, Asmarandei 5p, Vidoni 5p, Frîncu 5p, St Jean 4p, Badea 4p, Druță 3p, Arquez 2p, Gavriz libero, Grigore, Constantinescu, Săvoiu libero. CSM Constanța încheie turul campionatului pe locul 8, cu 14 puncte după 11 meciuri jucate, în timp ce Arcada Galați acumulează 29 de puncte și reduce la două puncte diferența față de liderul Corona Brașov. În prima etapă a returului, băieții noștri vor evolua în deplasare cu CSU Universitatea de Vest Timișoara.

Au fost victorii pe linie pentru echipele de baschet CSM Constanța. Seniorii s-au impus clar la Craiova, 91-71, vicecampioanele României au câștigat cu 79-70 la Târgoviște, iar baschetbaliștii U18 au debutat și ei cu o victorie în noul an, 83-69 pe terenul celor de la CSU Andu Sibiu, în Sala Transilvania din Sibiu, într-un meci contând pentru Campionatul Național Masculin, Grupa Națională. Băieții antrenați de Norbert Kovasch au avut o prestație sigură și s-au impus fără emoții, iar CSM Constanța U18 a urcat pe locul 4 în Grupa Națională, cu 3 victorii în 6 meciuri disputate, având 9 puncte. În următoarele etape, CSM Constanța va juca pe teren propriu cu echipele de pe locul 2 și 3 din grupă, pe 21 Ianuarie cu U-BT Cluj-Napoca și 28 Ianuarie cu CSU Știința București.

Și micii handbaliști ai clubului nostru au început bine anul. Juniorii 4 CSM Constanța antrenați de Denis Ali, au câștigat toate meciurile jucate la Turneul 2 al Campionatului Județean, desfășurat în Sala ”Iftimie Ilisei” din Medgidia. CSM Constanța le-a învins pe ACS Kir Constanța, cu 37-17, ACS Murfatlar, cu 28-12, și Axiopolis Cernavodă, cu 27-8! Din lotul echipei noastre fac parte: Matei Chilianu, Ianis Iorganda, Radu Guiu, Ștefan Florea, Sebastian Sapariuc, Matei Nicolae, Ștefan Panaitescu, Eren Murtaza, Paul Niculcea, Iustin Gutulean, Victor Moroșanu, David Cocoloș, Ștefan Neagu, Răzvan Ștefan, Patrick Nicolaescu, Ștefan Iliescu, Ayan Sulus, Petru Givelegian, Andrei Paceagiu, Vlad Niculache, Tudor Lungu, Eduard Manolache, Sebastian Chirilov și Gabriel Chilianu – antrenor cu portarii. Pentru băieții noștri, născuți în anii 2011-2013, drumul spre marea performanță abia începe. Succes, tututor! Hai, Constanța!


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din club în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi