13 decembrie 2023

Rezultate promițătoare la handbal tineret și juniori în prima parte a sezonului

Rezultate promițătoare la handbal tineret și juniori în prima parte a sezonului

Echipele de handbal CSM Constanța au încheiat pe locuri fruntașe prima parte a sezonului 2023/2024 în campionatele de tineret și juniori. Motivați de evoluțiile extraordinare ale seniorilor în EHF European League, băieții de la tineret au făcut meciuri spectaculoase în Sala Sporturilor, unde au obținut o victorie dramatică la ultima apariție în fața propriilor suporteri din acest an: 42-41 cu CSM Focșani! Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă de Rareș Ștefan (12 reușite, în total), cel care a făcut pasul la echipa mare și în Europa, reușind să înscrie chiar contra polonezilor de la Glogow!

În partida jucată contra focșănenilor, “îngerul păzitor” al porții constănțene, cu o serie de parade senzaționale, a fost Gabriel Preda, și el o soluție oricând disponibilă pentru George Buricea la prima echipă. Alți doi handbaliști convocați constant pentru meciurile din Liga Zimbrilor, Teodor George Ștefan și Ayar Murtaza, au pus umărul la victorie, cu 12, respectiv 6 goluri, fiind, alături de Rareș Ștefan, cei mai buni marcatori ai echipei de tineret antrenată de Enis Murtaza. Din lot mai fac parte: Claudiu Vlase, Mădălin Crișan, Andrei Murat, Costi Caluda, David Ragea, Gabriel Chilianu, Rareș George Matei, Cristian Acsentie, Dragoș Bărbieru, Eric Andrei, Antonio Pușcașu, Antonio Cristea, dar și Răzvan Ciocea, Robert Mosor, Rareș Cohn, Enis Ali.

Cei mai mulți dintre ei sunt încă juniori 1 și au evoluat, sub bagheta aceluiași Enis Murtaza, în Campionatul Național J1. CSM Constanța a încheiat pe locul 3 în Seria B, după CSM București și Dinamo București. În compania liderilor, băieții noștri au făcut un meci foarte bun, cu același Rareș Ștefan în mare formă, marcator de 12 ori! Iar scorul final a fost 26-26. Juniorii 1 au luptat practic pe două fronturi, și la tineret, iar victoriile cu CSȘ Galați și CT Media București au fost singurele în cele cinci meciuri jucate. Rămâne însă și jocul foarte bun reușit la București cu Dinamo, scor 31-33, și egalul de acasă cu CSM București, iar, cel mai important, experiența acumulată care îi ajută pe băieții noștri să progreseze de la meci la meci. Campionatul se va relua la sfârșitul lunii ianuarie.

Juniorii 2 CSM Constanța au câștigat ultimul meci din acest an, 38-31 cu Axiopolis Cernavodă, în etapa a 8-a a Campionatului Național J2 și rămîn liderii neînvinși ai Seriei E. Au obținut 7 victorii, inclusiv contra celor de la LPS Brăila, CSȘ Călărași, CSȘ Galați și Arrubium Măcin, și un rezultat de egalitate, în compania celor de la CSȘ Medgidia. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu au lăsat o impresie excelentă în prima parte a sezonului. În ordinea numerelor de pe tricouri: Antonio Cristea, Ovidiu Dimitriu, Nicolas Buricea, Ion Cucurenco, Mario Șopu, Robert Mosor, Claudiu Covrig, Vlad Dina, Joan Cohn, Alexandru Brădeanu, Eduard Bejenaru, David Caraș, Eric Andrei, Enis Ali! Handbaliștii noștri încheie anul pe primul loc, următorul meci fiind pe 27 Ianuarie, acasă, cu Arrubium Măcin.

Juniorii 3 CSM Constanța au progresat de la meci la meci în acest prim sezon, reușind să obțină trei victorii într-o serie dificilă. Antrenorul Denis Ali a abordat meciurile cu un lot din care fac parte Rayan Ali, Daniel Ilie, Bogdan Nancu, David Cazan, David Ichim, Matei Chilianu, Mario Ciotir, Eduard Boeru, Andrei Mutu, Cristian Nicolae, Eren Murtaza, Radu Guiu, Eren Vefa, Ștefan Neagu, Ștefan Florea, Sebastian Sapariuc, Ștefan Panaitescu, Mihai Dragomir, Cezar Naniș. Handbaliștii noștri încheie anul pe locul 4 în clasamentul Seriei C, după 8 etape disputate, înaintea celor de la LPS Brăila, CSȘ Medgidia A, CSȘ Galați și HC Omer B. Pe primele poziții sunt HC Omer Constanța A, CSȘ Călărași și CSȘ Medgidia B. Urmează vacanța, apoi reluarea pregătirilor pentru debutul oficial din noul an. Pe 24 Ianuarie, în deplasare, cu CSȘ Călărași. Hai, Constanța!


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din handbal în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi