15 februarie 2023

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României Linksoft în Sala Sporturilor! Gazda Final 8, Constanța, a fost la înălțime!

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României Linksoft în Sala Sporturilor! Gazda Final 8, Constanța, a fost la înălțime!

Baschet spectacol, atmosferă superbă, finală de zile mari la Constanța, un oraș îndrăgostit de sport! După un maraton baschetbalistic, turneul Final 8 al Cupei României Linksoft 2023 s-a încheiat cu meciul pentru trofeu, care a opus cele mai bune echipe ale Ligii Naționale, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Campioana s-a impus cu 78-65 (42-33, la pauză), echipa antrenată de Mihai Silvășan fiind superioară la aruncările de două puncte și sub panoul advers, de unde a marcat 26 de puncte. În plus, jucătorii veniți de pe bancă au marcat 23 de puncte, față de numai 3 puncte, cât au reușit rezervele Oradei. Leonardo Meindl a fost desemnat MVP-ul finalei, fiind al doilea marcator al Clujului, cu 14 puncte, după căpitanul Patrick Richard, 15 puncte. Pentru echipa antrenată de Cristian Achim principalii realizatori au fost Ogden jr., 15 puncte, și Kristopher, 13 puncte. În ultimul sfert, orădenii s-au apropiat la numai 3 puncte, 60-63, dar clujenii au răspuns cu 11 puncte consecutive și au încheiat conturile. U-BT Cluj-Napoca a cucerit Cupa României pentru a cincea oară, iar CSM Oradea a pierdut cea de-a șaptea finală!

Mihai Silvășan: E un trofeu pe care ni-l doream. Felicit băieții pentru caracterul și motivația de care au dat dovadă. S-a văzut acest lucru mai ales în apărare, pentru că am reușit să ținem echipa Oradei la 65 de puncte. Un nou trofeu pentru noi, mentalitatea noastră este să câștigăm fiecare meci, fiecare cupă pusă în joc în România și mă bucur că am reușit și de această dată.

Cristian Achim: Felicitări, Clujului! Au fost o echipă mai bună și mult mai matură decât noi, cu o rotație mult mai lungă decât noi. Îi felicit și pe băieții mei și staff-ul. Am muncit foarte mult ca să ajungem în finală. Foarte mult. De aceea, nu am nicio dezamăgire.

În semifinale, CSM Oradea a învins, după un joc disputat, pe CSM Constanța, cu 81-73, în timp ce U-BT Cluj-Napoca s-a impus mai clar, 88-64, cu SCMU Craiova.

Ministrul Sportului, Eduard Carol Novak, a fost prezent la finală, alături de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, și de Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, gazda competiției. Ministrul le-a înmânat trofeul clujenilor.

Eduard Carol Novak: Mă bucur că această finală s-a desfășurat aici, la Constanța. A fost o atmosferă frumoasă. E foarte important să aibă evenimente de acest nivel. Îmi doresc ca acest sport să se dezvolte foarte mult în școli, în fața blocurilor. Cred că avem un potențial enorm și datoria noastră, ca autorități, este de a le oferi șanse să practice sport.

Vicepreședintele FRB, Mircea Cristescu, i-a înmânat căpitanului orădenilor, Bobe Nicolescu, placheta pentru locul 2, iar președintele FRB, Carmen Tocală, i-a oferit premiul pentru “Cel mai de perspectivă jucător din Final 8” puștiului clujean de 17 ani Akos Szentkuti.


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din baschet în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi