15 decembrie 2023

Un sezon plin pentru juniorii academiei de baschet CSM Constanța

Un sezon plin pentru juniorii academiei de baschet CSM Constanța

Viitorul echipelor de baschet ale Constanței se construiește la grupele academiei CSM Constanța, angrenate în competițiile naționale la majoritatea categoriilor de vârstă. Juniorii noștri au început sezonul cu multe rezultate promițătoare, dar drumul până la marea performanță cere nu doar talent și dedicare, ci și foarte multă muncă. Baschetbaliștii CSM Constanța nu au cunoscut înfrângerea în Campionatul Național Masculin U17 și au încheiat anul pe primul loc în Grupa G.

Băieții antrenați de Norbert Kovasch s-au impus în ultimele două meciuri ale anului, cu Axiopolis Cernavodă și MC Ball Mangalia, într-un turneu organizat la Cernavodă. Juniorii U17 au câștigat ambele partide la diferențe liniștitoare și așteaptă următoarea fază a Campionatului Național U17. În faza a II-a, vor evolua în Grupa 4, alături de CS Axiopolis Cernavodă, ACS Stars 2012 Iași și ACS Academia de Baschet Phoenix Galați.

CSM Constanța și-a consolidat fotoliul de lider în Grupa a 9-a a Campionatului Național U15, după un turneu cu trei victorii din patru meciuri. Băieții antrenați de Norbert Kovasch încheie anul 2023 pe primul loc al grupei, cu un bilanț de 7 victorii în 8 meciuri disputate. În ultimul turneu al anului, CSM Constanța s-a deplasat la Târgoviște unde a susținut patru meciuri, cu ACS Toyin Constanța, ACS Pro Basketball Group, CSȘ Târgoviște și ABC Play București. Juniorii U15 s-au impus în primele trei meciuri și au cedat la limită în ultima întâlnire a turneului. Pentru juniorii antrenați de Norbert Kovasch urmează faza semifinală, Grupa Valorică B, în februarie 2024.

Juniorii U14 încheie anul cu 4 victorii în 6 partide disputate în Campionatul Național U14. După ce au câștigat trei meciuri din patru, în prima fază a competiției, băieții antrenați de Bogdan Ivanovici și Ramona Pop și-au continuat parcursul și au fost gazde în cel de-al doilea turneu al Campionatului Național, organizat în Sala Complexului Sportiv Tomis din strada Flămânda. Băieții noștri s-au impus cu Zeiden Hoops Brașov și au cedat cu Stomart Iași. În Grupa a 5-a, CSM Constanța este clasată pe locul 2, cu 3 puncte. Hai, Constanța!

Baschetbalistele U17 CSM Constanța încheie anul cu patru victorii și două înfrângeri, în Grupa B a Campionatului Național U17. După un prim turneu în Sala Complexului Sportiv Tomis, unde au câștigat două meciuri și au pierdut unul, fetele antrenate de Alina Șerban și Andreea Dragoș au repetat evoluția și la turneul din Sala „Octavian Dimofte” din București, impunându-se cu CSS Sibiu (91-41) și Leii București (75-30), cedând cu Olimpia București (32-88). Următorul turneu va avea loc la jumătatea lunii februarie.

Junioarele U16 CSM Constanța au avut un parcurs bun în acest sezon al Campionatul Național Feminin U16. După ce au trecut de prima fază cu 4 victorii în 6 meciuri, fetele antrenate de Alina Șerban au început meciurile din faza a II-a – în Grupa I, Grupa Valorică A. În primul turneu, de la Sfântu Gheorghe, CSM Constanța a obținut două victorii importante, cu CSM Sportul Studențesc București (78-40) și cu Dan Dacian București (57-52), singurul meci cedat fiind cu gazdele de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (56-76). A urmat turneul al doilea, de la București, unde fetele noastre au câștigat cu Raptors Berceni, scor 55-51 și au cedat cu Olimpia București, scor 48-66. Junioarele U16 au un bilanț de 7 victorii în 11 partide disputate până acum, iar următoarele meciuri sunt programate în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie 2024. CSM Constanța ocupă locul 4 în clasamentul Grupei I-GVA, cu 3 victorii în 5 partide, având 8 puncte acumulate.

Junioarele U14 antrenate de Volha Tămîrgeanu au încheiat faza I a Campionatului Național Feminin U16 cu o victorie în cele patru meciuri disputate la Voluntari și Școala 93 București. CSM Constanța a cedat cu CSO Voluntari (29-68), cu Leii București (29-44), cu LPS Galați (24-45) și s-a impus cu CSȘ1 Constanța (27-26). A urmat un nou turneu, în Grupa a 3-a, din faza a II-a, cu trei partide: 31-72 cu ABC Leii București, 20-105 cu CSM București și 29-56 cu CSȘ Premium Sibiu. Următorul turneu va fi la jumătatea lunii ianuarie. Hai, Constanța!


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din baschet în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi