12 mai 2024

Voleibalistele CSM Constanța U17 sunt campioanele României!

Voleibalistele CSM Constanța U17 sunt campioanele României!

Ce Turneu Final au realizat fetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu! Cu o generație de jucătoare care în trecut a obținut și bronzul la categoriile de vârstă mai mici, Speranțe, la Târgoviște, o parte dintre fete își pun acum și o medalie de aur în vitrină! O generație de jucătoare senzaționale care, cu ajutorul antrenorilor Constanței, au afișat o chimie deosebită atât în teren cât și în afara sa, un merit al întregului staff, colectivului dar și al părinților, care au crezut în ele!

CSM Constanța a fost cea mai constantă echipă de la Blaj și nu a lăsat loc de zile slabe în Turneul Final! Chiar și înfrângerea cu Dinamo București, din debutul turneului, în set decisiv, s-a concretizat în urma unui joc deosebit de competitiv de ambele părți, unul în care Dinamo s-a impus greu, pe final. Tracul mental însă pentru Constanța era propriul ei joc și încrederea în forțele proprii! O echipă care putea câștiga în fața oricui în acest sezon dar care nu izbutise nicio victorie în fața celor de la Bega Timișoara în sezon, o aducea din nou pe echipa de pe malul Begăi față în față cu echipa Constanței! Și aceasta a fost descătușarea pentru fete, cu un neverosimil 3-0 în fața Timișoarei! Am câștigat exact atunci când trebuia… la faza finală! De acolo Constanța a avut o evoluție solidă, și-a respectat blazonul și a obținut victorii clare cu CTF Mihai I și apoi CSM București în ultima zi, fără set pierdut! Înfrângerea cu Dinamo, din primul meci însă și parcursul lor solid până în ultima zi, o dădeau pe formația din Capitală favorită la medalia de aur… cu o singură condiție: să câștige și ultimul meci în fața celor de la CSȘ Bega Timișoara, echipă care își demonstrase calitățile în sezon dar care la Turneul Final nu a găsit cele mai bune soluții în fața contracanditatelor la podium! Timișoara avea să-și dovedească puterea de joc în meciul cu Dinamo, unul care conta enorm pentru Dinamo pentru a-și adjudeca titlul de campioană, și cu speranțe la medalie pe podium pentru bănățence, au avut o tresărire de orgoliu și au obținut o victorie zdrobitoare în trei seturi, ce nu a putut reuși Constanța în prima zi a turneului, administrând astfel singura înfrângere a echipei din capitală, oprind Dinamo București în drumul spre primul loc în clasamentul final al Campionatului Național U17 Feminin.

CSM Constanța a fost cea mai constantă echipă în evoluție la acest turneu final și asta a făcut ca medaliile de aur să vină la capătul unui sezon muncit, greu și plin de suspans, în care nu ne-am putut baza pe toate jucătoarele deseori și care de-a lungul căruia nu câștigasem niciodată în fața Timișoarei, izbutind acum, surpriza! Constanța este Campioana Națională! Și a muncit ani de zile cu această generație pentru a atinge acest nivel, punând în teren jucătoare în care a crezut și crede mai departe! Constanța este campioană națională! Ce sezon! Fetele de aur: Toma Nicole, Ruci Alexia, Sarău Alexandra, Mostoc Amira, Negrea Cătălina, Ciocan Ana, Sofia Snitsarevich, Munteanu Selena, Radu Alexandra, Anghelescu Daria, Iftimiciuc Andreea, Știrbu Maria, Rebeca Midișan, Cucu Bianca, Iordache Eliza, antrenori Bianca Ioana Cojocaru, Doina Cojocaru, Vanesa Deșliu!

Foto: Adrian Hetak / HTK Sport


Share:

Rezultate volei-u17:

 • Volei09 mar.
  2024
  CSM Constanța CSM Constanța 3
  CSS A.V. Rm. Sărat CSS A.V. Rm. Sărat 0
 • Volei09 mar.
  2024
  CSS Bega Timișoara CSS Bega Timișoara 3
  CSM Constanța CSM Constanța 0
 • Volei U1701 mar.
  2024
  CSM Constanța CSM Constanța 1
  CSS Bega Timișoara CSS Bega Timișoara 3
Vezi toate rezultatele

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din volei-u17 în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi