20 octombrie 2022

Voleiul de primă divizie a revenit după 7 ani la Sala Sporturilor! CSM Constanța a învins Unirea Dej cu 3-1, în primul meci jucat pe teren propriu în Divizia A1

Voleiul de primă divizie a revenit după 7 ani la Sala Sporturilor! CSM Constanța a învins Unirea Dej cu 3-1, în primul meci jucat pe teren propriu în Divizia A1

După șapte ani de zile, Constanța a umplut din nou Sala Sporturilor pentru a vedea volei de primă divizie. Cu o echipă tânără și ambițioasă, nou-promovata CSM Constanța s-a impus în patru seturi, 3-1 (25-15, 25-19, 25-27, 25-23), cu CS Unirea Dej, în etapa a 2-a a Diviziei A1. După primele două seturi, oaspeții au prins curaj și au jucat mult mai eficient. Încurajați de un public numeros, voleibaliștii antrenați de Răzvan Parpală au câștigat setul al patrulea și au luat toate cele 3 puncte puse în joc.

Au evoluat pentru CSM Constanța: Valentino Vidoni (22 puncte), Ovidiu Darlaczi (15), Andrei Grigore (11), Andrei Druță (11), Tevin Ferrel St Jean (8), Federico Arquez (4), Theodor Frîncu (2), Alexandru Muscină (1), Adrian Manole (-), George Gavriz (libero). Nu au jucat: Asmarandei, Pavel, Cămui (libero). Din păcate, echipa l-a pierdut pe Grigore pentru câteva meciuri. Constănțeanul a suferit o entorsă și va sta pe margine în următoarele trei-patru săptămâni.

Valentino Vidoni, inclus în echipa etapei!

Valentino Vidoni a avut o evoluție de top în meciul cu dejenii. Jucătorul argentinian, care evoluează pe postul de extremă, a reușit 22 de puncte, fiind al doilea marcator al etapei, după centrul dinamovist Bela Bartha (23 puncte). Cei doi fac parte din echipa etapei, alcătuită de site-ul Doarvolei.ro, alături de Ciprian Matei (universal, Steaua), Ivan Kostic (ridicător, Steaua), Andrei Butnaru (centru, Arcada Galați), Marius Cheagă (extremă, Explorări Baia Mare) și Sunshuke Watanabe (libero, Dinamo).

Vidoni a avut o eficiență în atac de 66%, cu 19 puncte realizate în 29 de atacuri, și a reușit 32 de preluări. Voleibalistul în vârstă de 21 de ani, fost component al echipelor naționale U19 și U21 ale Argentinei, este cu atât mai mult de apreciat cu cât se află la prima sa experiență în Europa.

Valentino Vidoni: Mă simt extraordinar. E bine că am luat 3 puncte. A fost un meci foarte greu, dar băieții s-au mobilizat și am câștigat. E prima mea experiență în afara țării. Am venit aici să mă perfecționez. Vreau să dau totul pentru echipă!

Răzvan Parpală (antrenor principal CSM Constanța): Suntem o echipă tânără, în formare. S-a văzut dorința noastră de joc și am reușit să câștigăm. Ne-a ajutat foarte mult publicul și este foarte frumos să joci într-o asemenea atmosferă. Per ansamblu, sunt mulțumit, dar mai trebuie să reglăm niște relații de joc și numai prin antrenamente și muncă putem să facem asta. Astfel de meciuri ne dau încredere pentru viitor. Vrem să abordăm fiecare meci la victorie.

Andrei Talpeș (director CSM Constanța): Mă bucur că tribunele au fost pline la primul meci acasă. Pentru noi este un început de drum, avem o echipă foarte tânără, cu foarte mulți jucători constănțeni. Echipa are un potențial fantastic. Probabil că vor fi și meciuri bune și mai puțin bune, dar cu siguranță echipa va face spectacol când va juca.

CSM Constanța va susține următorul meci sâmbătă, 22 octombrie, în Sala Giulești, contra lui CS Rapid București.


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din volei în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi