15 octombrie 2023

Ce victorie! Voleibalistele CSM Constanța au întors de la 0-2 meciul cu Corona Brașov și au câștigat în fața unui public minunat

Ce victorie! Voleibalistele CSM Constanța au întors de la 0-2 meciul cu Corona Brașov și au câștigat în fața unui public minunat

Marea a pus stăpânire pe munte! CSM Constanța salvează minge de meci la 0-2 și șochează Brașovul! Fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began au reînviat când nimic nu mai părea posibil și au obținut a doua victorie în două meciuri în Divizia A1, scor 3-2 (25-27, 20-25, 28-26, 25-16, 15-11) cu CSM Corona Brașov! După 10 ani de zile, Sala Sporturilor a trăit din nou emoția meciurilor din voleiul feminin al Diviziei A1! Cu probleme la preluare în primele două seturi, Constanței i-a fost greu să-și găsească suflul pe atac, iar CSM Corona Brașov a dominat ostilitățile, însă Constanța nu s-a dat bătută. La 0-2 pentru Brașov, oaspetele au avut minge de meci însă a fost anulată de atacul reușit al lui Fine Greisy. A fost un set trei disputat, cu puncte importante realizat de Petrova și pe final încheiat pe serviciul Biancăi Grama la capătul punctului 54 (28-26), jucătoare care a realizat pentru noi cele mai multe puncte din blocaj, 4. Setul patru a fost unul dominat categoric de Constanța, 25-16, cu o coordonare impecabilă a Alexandrei Spînoche și atacuri care au adus puncte importante prin Petrova, Grama, Coman și Greisy, ajutate de o recepție foarte bună a liberoului Skarleta Jancova.

În setul decisiv Brașov a condus cu 4-1 în debut, Constanța a alergat după egalare, izbutind-o la punctul 6, iar după punctul 8 au pus presiune pe brașovence care au greșit neforțat o serie de mingi ușoare la coordonare iar atacul cubanezei Greisy a pus capăt unui joc care s-a întins pe durata a 3 ore!

Principala realizatoare, Greisy, a reușit 27 de puncte! Petrova 12 puncte (21 de preluări, 46% pozitive), Grama 10p, Coman 10p, Spînoche 6p, Iancu 5p, Manolachi 3p, Puică 1p, Jancova (17 preluări, 53% pozitive, 29% excelente) – libero, Știrbu, Vilău și Cucu au pus și ele umărul la cea de-a doua victorie din acest sezon.

Florin Voinea: Am obținut două puncte importante pentru obiectivul nostru și vrem să continuăm pe linia asta, cu mentalitate de învingători. Efortul fetelor a fost răsplătit.

 Alexandra Spînoche: Au fost multe emoții, dar munca noastră a dat roade! După două victorii în primele două etape, avem așteptări tot mai mari. Le mulțumim foarte mult fanilor pentru susținere și îi așteptăm și în continuare la sală.

Andrei Talpeș: A fost ziua perfectă a voleiului constănțean! Mă bucur că sala a fost plină la meciul fetelor. A fost o atmosferă incrdibilă, publicul a fost senzațional și a împins Constanța spre victorie. După 10 ani, revenim pe prima scenă a voleiului feminin românesc. Avem echipa cu cea mai mică medie de vârstă din campionat, azi au fost pe teren jucătoare care nu au împlinit 18 ani! Asta arată că staff-ul face o treabă formidabilă.

În etapa următoare, CSM Constanța va juca în deplasare cu Dinamo București. Voleibalistele noastre vor debuta în Cupa României tot contra celor de la Corona Brașov, în faza I a competiției, miza fiind calificarea în sferturile de finală.


Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din volei în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi