30 iunie 2024

Patru voleibaliste de la CSM Constanța participă la Campionatul European U18

Patru voleibaliste de la CSM Constanța participă la Campionatul European U18
România U18 a încheiat Campionatul Balcanic de la Tirana pe locul 4, iar jucătoarele Constanței, Bianca Cucu și Alexia Ruci, au fost principalele realizatoare în meciurile contra Macedoniei de Nord, Albaniei și Serbiei. România U18 a avut în componența sa patru jucătoare selecționate de la CSM Constanța: Bianca Cucu, Alexia Ruci, Maria Știrbu și Nicole Toma. Turneul de la Tirana a fost o campanie de pregătire pentru Campionatul European U18 ce va debuta la Blaj, pe 1 Iulie.
România U18 a cedat cu Bulgaria în meciul de debut în trei seturi, și s-a impus cu Macedonia de Nord cu 3-0 (25-18, 25-17, 25-17), partidă în care Bianca Cucu a fost principala realizatoare cu 13 puncte, având o contribuție la victorie și Alexia Ruci cu 7p alături de coordonatoarea noastră Maria Știrbu cu 4p. Pentru a se califica în semifinale, România avea nevoie de o victorie cu Albania, pe care a și izbutit-o, în trei seturi, România 3-0 Albania (25:15, 25:13, 26:24). Bianca Cucu (14p) și Alexia Ruci (7p) de la CSM Constanța au fost principalele realizatoare pentru naționala noastră, meci în care au mai contribuit la victorie și celelalte jucătoare ale noastre, Maria Știrbu (4p) și Nicole Toma (3p). În semifinale, România a cedat cu favorita turneului, Turcia, în trei seturi și a luptat pentru un loc pe podium împotriva Serbiei, în finala mică, în care a cedat cu 3-1 (25-20, 10-25, 30-28, 25-11). A fost un meci în care, din nou, Bianca Cucu (19p) și Alexia Ruci (15p) au fost principalele realizatoare, cu Maria Știrbu având o contribuție de 4 puncte și Nicole Toma 3. România U18 a încheiat turneul pe locul 4, Turcia pe primul loc, Bulgaria locul 2 și Serbia pe locul 3. România U18 nu a intrat în pauză, făcând deplasarea la Blaj unde s-a pregătit pentru Campionatul European U18, care va fi în perioada 1-13 Iulie.
Cele mai bune 16 echipe din Europa, la această categorie de vârstă, vor juca în grupele de la Blaj (grupa A) și Heraklio (grupa B). Semifinalele și finalele se vor disputa tot la Blaj. România va debuta pe 1 iulie, contra Spaniei, de la ora 17:30. Toate partidele grupei A vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al FR Volei, în timp ce semifinalele și finalele vor fi transmise în direct de TVR Sport. Meciul de deschidere va fi luni, 1 iulie, de la ora 12:00, între Italia și Croația. Două echipe care la această generație, anul trecut, au câștigat medaliile de aur, respectiv bronz. România va juca împotriva Spaniei, de la ora 17:30.
Intrarea la partidele Euro U18 va fi liberă. Jucătoarele de la CSM Constanța convocate la lotul național au avut un sezon extraordinar la malul mării: Nicole Toma, Alexia Ruci, Maria Știrbu și Bianca Cucu devenind campioane naționale U17 cu CSM Constanța, Bianca Cucu fiind și medaliată cu bronzul național alături de echipa U15 de la CSM Constanța. La CSM Constanța jucătoarele noastre sunt antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu.

Share:

Citeste mai multe articole din:

Evenimentele sportive din volei în perioada următoare:

  Mulțumim partenerilor CSM Constanța

  • Primaria Constanta
  • Celco
  • Catena
  • Arrow
  • FRIAL
  • ENG Free
  • Cannoleria
  • SOCEP
  • Stirom
  • OGEN Gym
  • Sophie
  • Control Union
  • Curatenie Profi